Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne szwedzkie ciasto z rabarbarem. A cynamonowa skorupka na wierzchu jest obłędnie pyszna :)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kawałki o długości ok. 1 cm. Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodajemy przesiana mąkę i delikatnie mieszamy na najniższych obrotach. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na cieście rozsypujemy pokrojony rabarbar. Na rabarbarze rozkładamy wiórki zimnego masła (polecam użycie łopatki do krojenia sera). Wierzch posypujemy brązowym cukrem i szczyptą cynamonu. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok. 50 minut do suchego patyczka. Ostudzone ciasto możemy posypać delikatnie cukrem pudrem. Smacznego :)