Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 132
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 132
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Składniki
Rabarbar opłucz, pokrój na kawałki. Włóż go do garnka, zalej wodą. Wsyp cukier waniliowy, gotuj 4 minuty. Odcedź i osącz.
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, masło oraz 1 jajko. Zagnieć ciasto. Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Spód i brzegi wylep ciastem. Twaróg utrzyj z resztą cukru. Wsyp proszek budyniowy. Dodaj pozostałe jajka oraz skórkę cytrynową. Wymieszaj wyłóż na spód.
Wierzch przykryj kawałkami rabarbaru. Piecz 50 minut w 200 st. C. W połowie pieczenia tarty, przykryj ją kawałkiem folii aluminiowej. Gotowe ciasto pozostaw jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.