Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z jabłkami i bita smietana
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 73
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 45
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 38
Ciasto na pizzę bez drożdży to świetna propozycja dla osób, które nie lubią c...
Odsłon: 663
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 73
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 45
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 38
Ciasto na pizzę bez drożdży to świetna propozycja dla osób, które nie lubią c...
Odsłon: 663
Składniki
ciasto: makę ,śmietane,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,żołtko,cieplą margarynę ugnieść na ciasto jednolite.wyłozyc okragłą tortownicę.upiec w temp 170 stC az ciasto sie zarumieni wyciagnąć i zostawic do pezstudzenia. jabłka obrać i pokjroic w malą kostkę, wrzycic do garnka zalać winem i zasypać cukrem i cukrem waniliowym gotowac do odparowania przynajmniej 3/4 płynu.gdy płyn odparuje zasypać budyniem w proszku intensywnie mieszając.odsawić z ognia do wystygniecia. śmietane ubić na sztywną z 4 łyżkami cukru i fixami.gdy ciasto i jablka ostygna nie rozkladajac tortownicy wyłozc na cieście jablka na wierzch śmietanę i na konieć polać ajerkoniakiem.wsadzic do lodowki na ok godz.