Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik na czekoladowym spodzie
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
Tortownica 20 cm Galaretki rozpuscic w 500ml goracej wody. Jablka strzec na tarce,dodac cynamon,wymieszac.Nastepnie Jablka lekko przegotowac.Dodac galaretki,dobrze wymieszac i odstawic do zgestnienia. Na spód torciku potrzebujemy zmielone herbatniki,dodajemy rozpuszczone maslo i razem zagniatamy.Nastepnie wykladamy spód formy.Bardzo geste juz jablka z galaretka wlewamy do formy.Zostawiamy najlepiej przez noc w lodówce. Nastepnie ubijamy smietanke na sztywno, dodajemy mascarpone i dobrze mieszamy. Mase wykladamy na góre ciasta i rozprowadzamy. Wiórki kokosowe prazymy ,studzimy!Nastepnie posypujemy nimi góre ciasta!GOTOWE!
Torcik jest pyszny,jablkowy!!!SMACZNEGO!!!