Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche. Trzeba ostrożnie wyjmować je z foremek. Po napełnieniu kremem jeszcze dać na jakiś czas do lodówki.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Z mąki, masła, cukru, cukru waniliowego i jajka zarobić ciasto. Rozwałkować je na stolnicy na grubość 0,5 cm. Foremką do tartaletek wykrawać ciastka. Wylepić nim wysmarowane masłem foremki. Obciążyć ciastka np. fasolą, aby się nie wybrzuszyły w czasie pieczenia. Piec do zrumienienia w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-15 min.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć połączyć ze zmiksowanymi bananami. Napełnić tartaletki.