Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto na szczególną okazję.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Dwie jednakowe formy posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i wyłożyć połówki rozwałkowanego ciasta. Następnie obydwa ciasta posmarować powidłem śliwkowym. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć po połowie na placki, po czym posypać startymi orzechami. Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, po czym ostudzić. Budyń wymieszać z mąką ziemniaczaną i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem. Przygotowany budyń wyłożyć na jeden placek i przykryć upieczonym drugim plackiem spodem do góry. Schłodzić w lodówce i podawać najlepiej na drugi dzień.