Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste ciasto – seromak"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 143
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 184
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 143
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 184
Składniki
Masa makowa: ubijam jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaję pozostałe i dokładnie je mieszam. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa serowa: twaróg mielę, łączę z żółtkami. Mieszając, dodaję cukier, masło, budyń, olejek, proszek do pieczenia, śmietanę, rodzynki i migdały. Ubijam pianę z białek, ostrożnie mieszam ją z masą.
Nakładam ją punktowo na masę makową. Piekę ok. godziny w temp. 160°C.Źródło: Kobieta i życie