Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i wilgotna babka z kakao
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 895
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 32
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 117
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 895
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 32
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 117
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Następnie utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone i ostudzone masło, oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wlej na przemian raz jasne raz ciemne. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystygnięciu możesz posypać cukrem pudrem.