Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i puszystą babkę na oleju.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , dodaj olej oraz sok i skórkę z cytryny.
Następnie przesiej obie mąki i proszek do pieczenia . Wszystko dokładnie wymieszaj .
Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem i wylej ciasto . Piecz w temperaturze 180 st około 35 minut lub do suchego patyczka .
Babkę po upieczeniu posyp obficie cukrem pudrem.