Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding z tapioki to jeden z moich ulubionych deserów. świetnie smakuje z moim ulubionym owocem - mango i bezami. Życzę smacznego:)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Ziarna tapioki namoczyć w wodzie przez około 1h. Po tym czasie tapiokę przecedzić i zalać mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru do uzyskania kremowej konsystencji, aż wchłonie się mleko kokosowe. (Podczas gotowania tapiokę mieszać co jakiś czas, aby nie przywarła do boków lub dna garnka.) Tapiokę zestawić do wystudzenia, a następnie przełożyć do pucharków. *Gdy wcześniej namoczymy tapiokę, skraca to jej czas gotowania:)
Mango umyć, obrać ze skórek, usunąć pestki, pokroić w paski, zmiksować na mus z otarta skórką z cytryny i pozostałym cukrem pudrem. Mus przełożyć do pucharków na masę z tapioki. Deser wstawić do lodówki do schłodzenia na około 2 h. Na koniec posypać z wierzchu pokruszonymi bezami. Bezy można też upiec z mojego przepisu poniżej link: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-bezy,184529,turek.html