Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszne ptysie z kremem malinowym . Są proste w przygotowaniu. Zawsze bałam się ciasta na ptysie ale gdy przygotowałam je pierwszy raz stwierdziłam że to nie takie straszne. Ptysie wychodzą bardzo smaczne a krem malinowy delikatnie kwaskowy.
mikser, łyżka, garnek, blaszka , papier do pieczenia, rękaw cukierniczy,
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 823
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 823
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć margarynę i podgrzewać do rozpuszczenia margaryny i zagotowania. Cały czas gotując dodajemy mąkę energicznie mieszając ( tak by nie było grudek ). Gdy ciasto odchodzi od ścianek to znaczy że jest gotowe. Zdejmujemy z pieca i studzimy. Po wystudzeniu do zimnego ciasta miksując dodajemy jajka. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy porcje ciasta formując ptysie ( wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ). Pieczemy w temperaturze do 200 - 220 stopni około 30 minut. ( w zależności od piekarnika jak nam piecze piekarnik ). Po całkowitym wystudzeniu ptysie przecinamy i nadziewamy kremem i na koniec oprószamy cukrem pudrem. Rada; Fajnie i prosto wkłada się masę do rękawa cukierniczego , wkładając rękaw cukierniczy do słoika i nakładając go na słoik). Krem malinowy; Krem przygotować według opisu na opakowaniu. Śmietana powinna być dobrze schłodzona. Przygotowanie; Dobrze schłodzoną śmietanę miksujemy , gdy śmietana zacznie się ubijać i robić się puszysta wtedy nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy masę śmietanowo - malinową . Miksujemy do uzyskania gęstego puszystego i pysznego kremu. Do tak przygotowanego kremu możemy wmieszać rozgniecione maliny. Smacznego.