Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie mleczko"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Składniki
Jaja sparz, oddziel białka od żółtek.
Żelatynę rozpuść w pół litra wody, rozlej do trzech miseczek i schłodź.
Do pierwszej dodaj 3 żółtka utarte z 3 łyżkami cukru i pianę z 2 jaj. Do drugiej dołóż te same i 3 łyżki kakao. W ostatniej miseczce wymieszaj śmietanę ubitą z 3 łyżkami cukru białego i waniliowego z pianą z 2 białek.
Na spód małej blaszki wylej pierwszą masę i odczekaj, aż zgęstnieje. To samo zrób z drugą i trzecią. Na wierzch wylej tężejącą galaretkę.
Deser udekoruj bitą śmietaną i miętą.
Czas: 90 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV