Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie gniazdka"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Truskawki pokrój na połówki. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym, wymieszaj delikatnie z serkiem. 3 łyżki masy dodaj do żelatyny, wymieszaj, dodaj do reszty masy, wymieszaj ponownie. Dodaj kawałki truskawek, całość delikatnie wymieszaj.
Na dnie tortownicy połóż kilka połamanych kawałków biszkoptów, nałóż cienką warstwę masy, dookoła brzegu ustawiaj pionowo biszkopty, wciskając je lekko w masę.
Do środka wyłóż resztę kremu, wierzch udekoruj połówkami truskawek. Schładzaj 1,5 godziny w lodówce.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień