Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pewnością wielu z was pamięta ten smak z dzieciństwa. Drożdżowe ciasto z wiśniami jest wręcz idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Każdy kto spróbuje, z pewnością poprosi cię o przepis.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę przesiej i wymieszaj z drożdżami. Dodaj resztę składników (oprócz tych na kruszonkę). Wyrabiaj aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Przełóż do miski i odstaw na 1,5 godziny w ciepłe miejsce pod przykryciem (aby wyrosło). Po tym czasie ciasto wyrób jeszcze raz.
Formę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej ciasto. Wyrównaj i wyłóż na wierzch wiśnie. Oprósz cukrem. Zrób kruszonkę - mąkę wymieszaj z cukrem, zalej gorącym masłem i wymieszaj widelcem (wyrób między palcami na kruszonkę). Przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość. Włóż ciasto do zimnego piekarnika i ustaw temperaturę na 180 stopni (termoobieg). Piecz ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki piekarnika i wystudź. Pycha!