Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lukier, który sprawdzi się do dekorowania ciast, ciasteczek, pierników lub babek. Ten lukier jest mega łatwy w przygotowaniu i dodaje super smaku deserom, które chcemy podkręcić. :)
miska, łyżka
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
1. Cukier przesiać przez sito. 2. Dodawać do cukru powoli sok z cytryny cały czas mieszając.
Początkowo polewa może mieć szarawy odcień. W miarę napowietrzenia masa bieleje. W końcu otrzymujemy jasnomleczny, matowy, plastyczny lukier. Smacznego! ;)