Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na ekspresowe faworki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2093
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2093
Składniki
Ciasto, jeśli jest zamrożone rozmrażam. Rozkładam na stolnicy i kroję na 24 prostokąty. Każdy prostokącik nacinam w środku końcem noża lub radełkiem tak, jak nacina się tradycyjne faworki.
Przez nacięcie przewijam paseczek ciasta. Układam na blasze oprószonej mąką. Wstawiam na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 190oC.
Z cukru pudru, soku z cytryny i gorącej wody przygotowuję lukier, którym, za pomocą pędzelka, smaruję upieczone faworki. Na koniec posypuję wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania 35 minut. Cena sztuki około 0,30 zł.Źródło: Rewia