Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciasto mandarynkowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Białka ubij na sztywno. Syp po łyżce cukru i cały czas miksuj. Wlej ocet, wsyp ziemniaczaną mąkę i znów chwilę miksuj.
Blachę (25-36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piecz 10 min. Zmniejsz temperaturę do 90°C. Piecz 20 min. Odstaw bezę na 5 minut.
Rozłóż na ściereczce posypanej cukrem, pozostaw, aby wystygła.
Zmiksuj kremówkę ze śmietanfiksem. Posmaruj bezę. Rozłóż cząstki mandarynek, zwiń w rulon.
Owiń papierem, wstaw do lodówki na 2 godz.
Porcje 8
90 min
Cena 1,25 zł
Kalorie 284 kcalŹródło: Takie jest życie