Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6653
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6653
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Składniki
Przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, połącz go z resztą składników. Wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Zagnieć kruszonki, schłodź w lodówce.
Wyrośnięte ciasto rozłóż na prostokątnej blaszce. Posmaruj je dżemem lub konfiturami z jagód. Posyp kruszonką. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie