Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 85
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1745
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 85
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1745
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Składniki
Sparz mandarynkę w gorącej wodzie.
Na tarce zetrzyj jej skórkę, oraz wyciśnij sok.
Mąkę wsyp do miski, wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Miękki masło utrzyj razem z cukrem.
Do masy maślanej wbij jajko, dodaj sok i skórkę. Wsyp mąkę z proszkiem.
Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w 190 st. C.
Wyjmij, ostudź i przekrój na dwa blaty.
Blaty posmaruj dżemem. Dociśnij deseczką.
Pokrój na kawałki, polej roztopioną czekoladą, posyp orzechami i posypką.