Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tort bardzo smaczny a dzięki przechowywaniu w lodówce będzie zawsze świży
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 199
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 199
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Składniki
Wkładam do woreczka jajka. Waga jajek musi się zgadzać z wagą mąki i cukru.
Jajka wbijam do naczynia wraz z cukrem i ubijam.
Gdy masa będzie już przejrzysta i ładnie ubita łyżką mieszać i po trochu dodawać mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia
następnie gdy wszystko się połączy sprawdzić czy nie jest za gęste w razie gdy tak jest dolać szklane wody.
wlać masę do tortownicy wyłożonej margaryną i piec przez 45 min. w temperaturze 180 stopni
Można następnego dnia można również gdy ciasto wystygnie zacząć napełnienie kremem. Dzielimy ciasto na 3 części.
Na pierwszą warstwę (od dołu) na początek wylać trochę zapachu następnie posmarować masą krówkową.
sporządzić bitą śmietanę czyli śmietane wylać do miski mieszać mikserem.Sporządzić żelatynę i ostudzoną dodać do kremu. Następnie miksować by bita śmietana była sztywna.
Na początek drugiej warstwy polać zapachem. Wysmarować bitą śmietaną(zostawić trochę na wierzch)
Wysmarować bitą śmietaną wierzch oraz boki tortu. Można posypać kolorowymi cukierkami. SMACZNEGO!