Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie włoskie desery, z pewnością często powracacie do tiramisu. Proste, smaczne i wyjątkowo szybkie w przygotowaniu - czegóż można chcieć więcej? Ten deser możecie przygotować zarówno w większej blaszce, jak i w pucharkach, tworząc indywidualne porcje dla każdego z gości.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 255
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 275
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 255
Składniki
Białka ubij na sztywno. W dużej misce utrzyj żółtka z cukrem do momentu uzyskania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawaj mascarpone, a następnie ubite białka.
Wymieszaj kawę z amaretto. W tak powstałej mieszance zanurzaj biszkopty, aby nią nasiąkły.
Układaj w pucharkach warstwami: biszkopty, mascarpone i kakao. Ułóż dwie warstwy w każdym naczyniu. Schładzaj 2-3 godziny w lodówce.
Przed podaniem deser możesz udekorować malinami oraz listkami mięty.