Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo puszyste i lekko wilgotne ciasto na kefirze z jabłkami na dużą blachę, możesz dodać dowolne owoce również mrożone. Ciasto sprawdzi się na każdą okazję.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 955
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 103
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 955
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 103
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 131
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienie i pokrój na ósemki. Włóż do miseczki, posyp cynamonem, wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj olej, kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz soda, delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj aromat waniliowy.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, na wierzch ułóż jabłka lekko dociskając.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st i wstaw ciasto. Piec około 35-40 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem puder.
Do ciasta zamiast jabłek możesz dodać gruszki lub inne owoce świeże lub mrożone np. maliny, śliwki czy borówki. Polecam.