Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne świąteczne ciasteczka tylko i wyłącznie dla dorosłych ????
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 127
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 191
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 245
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 100
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 127
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 191
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 245
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 100
Składniki
1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut. 2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. zrobić wałek z którego odcinać kawałki i formować je na małe precelki 3. Precelki wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku. 4. Ciastka ostudź na kratce. 5. Polewa : Dobrze utrzeć cukier, białko i rum, aby uzyskać białą polewę 6. Precelki posmaruj obficie lukrem.