Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Porzeczkowe ciasto"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 645
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 58
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 776
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 645
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 58
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 776
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia. Dodaj owoce, wlej na dno formy keksowej wyłożonej folią. Wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Żelatynę namocz w zimnej wodzie.
W garnku zagotuj śmietanę z ziarenkami wanilii i 4 łyżkami cukru. Wystudź, dodaj żelatynę, wymieszaj, wystudź. Masę wylej na galaretkę, wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Pomarańcze umyj, przekrój na pół, wyciśnij sok. Podgrzewaj go w garnku z 5 łyżkami cukru, dodaj mąkę kukurydzianą, wymieszaj. Ciasto ostrożnie wyjmij z formy, delikatnie odwróć, pokrój na plastry, podawaj z sosem pomarańczowym.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień