Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie, naprawdę łatwe w przygotowaniu, I w brew pozorom wcle nie jest skomplikowane ani pracochłonne :)
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6576
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5505
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6576
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5505
Składniki
Zagnieść ciasto kruche , zawinąć folią i włożyć do zamrażarki
przygotować kruszonke, łącząc wszystkie składniki i rozgniatając w palcach
brzoswinie pokroić, przygotować migdały i kokos
Przygotować ciasto biiszkoptowe: białaka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodawać po jednym żółtku, stopniowo cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec łyżkę wody gazowanej i olej.
Ciasto kruchę wyciągnąć z zamrażarki, zetrzeć na tarce na dużą prostokątną blachę, lub poprostu wylepić nim blachę jeśli nie zdążyło się dość dobrze schłodzić,
na ciasto kruche wylać ciasto biszkoptowe, dodać brzoskwinie, całość zasypać migdałami kokosem i na koniec kruszonką
piec 40 miin w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
ostudzone polać polewą , SMACZNEGO! ;)