Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krem,do babeczek,tortów .Zapraszam na filmik w krórym jest dokladnie krok po kroku opisane .
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1175
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1175
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Pomarancze sparzyc,umyc i osuszyc. Z 2 pomaranczy zetrzec skórke. z 3 pomaranczy wyciskamy sok ok.150ml Do miski dajemy sok z pomaranczy,otarta z nich skórke i cukier. Wszystko dobrze wymieszac dodac sok z cytryny. Do wysokiego naczynia wlewamy jajka i zóltka. Miksujemy dodajac sok pomaranczowy z cukrem. Nastepnie mase przelewamy do garnka i na malym ogniu caly czas mieszajac doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy do konsystencji budyniu. Nastepnie przelewamy goracy Curd do wyparzonego,czystego i suchego naczynia lub sloika i zostawiamy do wystygniecia. Nastepnie zakrecamy lub przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Curd pomaranczowy mozemy przechowywac ok.3 tygodnie. SMACZNEGO!!!