Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 297
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 297
Składniki
Krem:0,5 l. mleka zagotować. W pozostałym 250ml. roztrzepać budyń, mąkę, cukier i dodać do gotującego się mleka.Ugotowac budyń i odstawić do całkowitego wystudzenia. Do budyniu dodawać stopniowo miękkie masło miksując na wysokich obrotach.Na koniec wlać aromat waniliowy. Wysypać ptysie na blaszkę(wym ok.25x35 ,wymieszać z kremem i wyrównać .Schłodzić chwilę .Polewa: rozpuścić czekolady z Plantą na wolnym ogniu ,dodać alkohol i napęczniałą żelatynę (wcześniej namoczyć ją w 50ml zimnej wody)Delikatnie podgrzewając(nie gotować!) wymieszać ,a następnie wylać na ciasto i posypać kokosem. Ponownie schłodzić.