Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Poduszeczki z pomidorami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Pozostaw w pokojowej temperaturze ok. 20 minut, aby rozmarzło. W tym czasie pomidorki umyj, pokrój na połówki. Ser pleśniowy pokrusz, mozzarellę drobniutko pokrój. Oba sery wymieszaj z orzechami i posyp ziołami prowansalskimi.
Płat francuskiego ciasta pokrój na 8 prostokątów. Na każdym rozłóż sery z orzechami oraz połówki pomidorów (przecięciem do góry). Pozostaw wolne brzegi. Skrop oliwą. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem.
Poduszeczki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz około 20 minut. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj