Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Przesiać mąke, zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać dokładnie nożem, dodać pozostałe składniki(2 jajka, cukier). Zarobić ciasto nożem, nastepnie szybko zarobic ręka i wstawic na 30min do lodówki.
Jabła obrać, zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodać cynamon (ile kto lubi, ja dodaje ok 2 łyzeczek) i 2łyzki cukru.
2/3 ciasta wylepiamy dno blachy i boki. Na ciescie rozmarowujemy jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. żeby było ładniejsze smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w tem. 200 stopni ok 40-50min