Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podwieczorek polecam przygotować placuszki z wiśniami. Bardzo mięciutkie i bardzo pyszne. Pięknie pachną wiśniami, a końcu mamy na nie sezon, więc warto je przygotować. Polecam.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6624
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1258
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5953
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6624
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1258
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5953
Składniki
Do miski wbijamy jajka, wsypujemy oba cukry i chwilkę miksujemy, następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i stopniowo wlewając mleko miksujemy na gładkie i bez grudek ciasto. Ciasto powinno być dość gęste, dlatego mleko dodajemy stopniowo. Na koniec dodajemy wydrążone i odciśnięte z nadmiaru soku wiśnie. Delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy porcje ciasta, smażymy z obu stron po kilka minut do ładnego zrumienienia.
Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Wiśnie miksujemy blenderem na gładki mus i przekładamy do jogurtu, dodajemy cukru pudru do smaku i dokładnie mieszamy.
Placuszki podajemy polane sosem. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 16 sztuk placuszków.