Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutki i rozplywajace sie w ustach placuszki :-)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1665
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1665
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
jajko roztrzepac, dolac mleko, dodac maka wymieszana z proszkiem i odstawic na kilka minut. W tym czasie jablka pokroic w dosc drobna kostke, dodac cukier zwykly i waniliowy, cynamon, odczekac kilka minut az jablka puszcza sok.
do ciasta (powinno byc dosc geste, w razie potrzeby dodac maki lub mleka) dodac jablka. czekolade pokroic na male kawalki, dodac do masy. wszystko dobrze wymieszac, smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron, do zrumienienia placuszkow.
posypac cukrem pudrem i palaszowac :-)