Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek ze śmietaną i kokosem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 275
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Składniki
Wiórki kokosowe podpraż na suchej patelni, odstaw, by ostygły. Margarynę utrzyj na puch z cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi i kurkumą.
Masę margarynową ucieraj, dodając stopniowo po jednym jajku, śmietanę, serek i mąkę z dodatkami. Połowę przygotowanej masy wlej do okrągłej formy wyłożonej pergaminem. Wyrównaj wierzch ciasta łopatką.
Gruszki obierz i pokrój na ósemki, wytnij gniazda nasienne. Cząstki owoców skrop sokiem z pomarańczy, przemieszaj, ułóż na cieście. Zalej resztą ciasta.
Formę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 45 minut. Po wystudzeniu posyp orzeszkami i cukrem pudrem.Źródło: Naj