Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni czas wykorzystać rabarbar. Ciasto smaczne ,polecam.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Składniki
Ser. 0,75 dag sera z wiaderka/president/ 3/4 szkl cukru 2 całe jaja 1 budyń śmietankowy 3/4 miękkiego masła /może być margaryna/ Utrzeć ser z cukrem dodać miękkie masło jaja na koniec budyń.
Wyjąć ciasto z lodówki i 2/3 zetrzeć na spód blachy / 35na 25 / na ciasto wyłożyć ser na ser odsączony rabarbar. Spód ciasta podpiec 15 min. Z białek ubić na sztywno pianę dodać 3/4 szkl. cukru na koniec 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń smietankowy. Pianę wyłożyć na ser i na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku /180 stopni / ok. 1 godz.