Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 59
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 354
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 59
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 354
Składniki
3 szkl.mąki krupczatki,1 kostka margaryny, 5 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy--te wszystkie składniki posiekać i dodać do nich 5 żółtek i 3 łyżki śmietany gęstej. Zagnieść.
1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)
Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimu kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wczesniej była odłożona.
Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.SMACZNEGO!!!!