Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niedrogie i szybko się je robi.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Margarynę miksujemy z cukrem pudrem do miękkości. Dodajemy jajka na przemian z mąkami i proszkiem dalej miksując.
Połowę ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Na wierzch wyłożyć owoce według uznania. Ja dodałam czereśnie ze słoika. Dobre jest też ze startymi jabłkami z cynamonem. Na owoce rozsmarować drugą część ciasta.
Piec w 160st ok.50 min. Na koniec można posypać cukrem pudrem.