Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z kruszonką"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 36
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Masło ucieram z cukrem pudrem. Łączę z kolejno wbijanymi jajkami. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam wprost do masy, mieszam.
Tortownicę wykładam pergaminem. Przekładam do niej ciasto. Truskawki płuczę, wyjmuję szypułki. Owoce rozkładam na cieście.
Zagniatam wszystkie kruszonki. Kokosową kruszonką równomiernie posypuję wierzch ciasta. Piekę je godzinę w temperaturze 180 st.
<strong>Przepis nadesłała pani Mirosława Zięba z Hrubieszowa</strong>Źródło: Tina