Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nadziane kawałkami jabłek oraz różnego rodzaju bakaliami. Mieszankę bakali robimy taką jaką lubimy grunt tylko żeby była tam skórka pomarańczowa, która nadaje ciastu piękny aromat. Ja akurat do swojego ciasta dałam rodzynki, orzechy ziemne i włoskie, pestki dyni i słonecznika, kawałki kokosu (mogą być wiórki), żurawinę.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 723
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 137
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 643
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 244
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 723
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 137
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 643
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 244
Składniki
Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do jabłek dodajemy bakalie.
Mieszamy następnie dodajemy mąkę, jajka, kaszę mannę i proszek do pieczenia.
Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50 minut. Kiedy ciasto będzie upieczone wówczas studzimy je na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
;-d