Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto w świecie:)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 41
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 266
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1704
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 123
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 41
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 266
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1704
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 123
Składniki
Truskawki, myjemy, obieramy z szypułek i osuszamy. Masło topimy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dalej miksując. Dalej dodajemy wystudzone masło oraz śmietanę, miksujemy do powstania jednolitej masy. Ciasto jest dosyć gęste, dzięki czemu owoce nie opadają.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na górze układamy jedna obok drugiej truskawki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy, studzimy, ewentualnie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy, smacznego:)