Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny torcik z warzyw"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Mąkę wymieszaj z margaryną, żółtkiem i szczyptą soli. Zagnieć gładkie ciasto, dodaj 3 łyżki zimnej wody. Następnie wstaw je na 2 godziny do lodówki.
Pory oczyść, pokrój na plasterki, podsmaż na oleju wymieszanym z masłem. Dodaj pokrojone w plastry ziemniaki, śmietanę, żółtko i natkę pietruszki. Na koniec wymieszaj z pianą ubitą z 2 białek. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem, wylep ciastem. Następnie ponakłuwaj widelcem i podpiecz spód. Wyjmij z piekarnika i wyłóż na to masę ziemniaczano-porową.
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz 35 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo