Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne jak każdy piernik. Ja robię je z pomocą 3-letniego synka i mamy przy tym dużo zabawy...
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 530
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 309
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 530
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 309
Składniki
Jajka z cukrem ubić na kogiel mogiel,dodać miód,olej i wodę.Zmiksować.W miseczce wymieszać mąkę,proszek,kakao i przyprawę korzenną.Wsypać do mokrych składników i dokładnie zmiksować na jednolitą gładką masę.Na koniec wsypać skórkę pomarańczową.Ułożyć papilotki w formie do pieczenia muffinów,napełnić je ciastem do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika (200).Piec 21 min. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem dodając likier pomarańczowy. Udekorować piernikowe muffinki polewą i posypką. Nasze synuś posypał gwiazdkami z cukru ;-)
SMACZNEGO