Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernikowe miasteczko"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 332
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 332
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Składniki
Czekoladę rozpuść. Masło utrzyj z 10 dag cukru. Dodaj żółtka, czekoladę, przyprawę, mąkę, zmiksuj. Białka ubij, dodaj cukier, połącz z masą. Ciasto piecz 40 minut w temp. 180°C.
Ciasto przekrój, posmaruj powidłami. na pierniczki wymieszaj, zagnieć. Powycinaj domki. Piecz je 10 minut w temp. 180°C. Udekoruj lukrem. Boki ciasta posmaruj konfiturą, przyklej pierniczki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień