Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki z ciasta piernikowego wypełnione kremem o smaku trufli i suszonej śliwki skropionej likierem śliwkowym. Idealne na karnawałowe szaleństwa.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14408
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14408
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Masło, miód, cukier, kakao i przyprawy zagotować. Ostudzić do 40 stopni. Mąkę z sodą przesiać do miski, dodać przestudzony syrop. Wyrobić, najlepiej za pomocą miksera z końcówką haka, gładkie ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, wyłożyć formy do babeczek, ponakłuwać ciasto widelcem. Piec 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.
Mleko zagotować, zdjąć z ognia, dodać posiekane trufle i mieszać do rozpuszczenia cukierków. Ostudzić, mocno schłodzić w lodówce. Posiekane śliwki zalać nalewką i odstawić na co najmniej godzinę. Schłodzoną śmietanę ubić na pół sztywno, dodać masę truflową i ubijać tylko do połączenia składników. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach wrzącej wody, zachartować łyżką kremu, połączyć z pozostałą masą. Na koniec dodać namoczone śliwki, odsączone z nadmiaru alkoholu. Dokładnie wymieszać masę. Korpusy babeczek napełnić kremem, dowolnie udekorować.