Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernikowa szarlotka"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Składniki
90 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 12 porcji.
Z podanych składników zagniatam ciasto. Dzielę je na 2 części. 1/3 mrożę, a 2/3 schładzam w lodówce. Następnie ciastem z lodówki wykładam formę.
Orzechy chwilę smażę w rondelku na rozpuszczonej margarynie i 2 łyżkach cukru. Studzę i wykładam na ciasto.
Jabłka obieram i kroję na ćwiartki, wykładam na orzechy, posypuję cynamonem. Białka ubijam na sztywną pianę z cukrem pudrem i wykładam na jabłka.
Następnie ścieram na dużej tarce ciasto z zamrażarki. Szarlotkę piekę około godziny w 180°C.Źródło: Kobieta i życie