Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik z marchewką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Do miski wsyp: cukier, mąkę, sodę, cynamon, gałkę muszkatołową, kakao i proszek do pieczenia. Wbij jajka, wlej olej. Dołóż startą marchewkę oraz bakalie. wymieszaj dokładnie mikserem. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto, wyrównaj powierzchnię. Piecz ok. godziny w temp. 200°C. Odstaw do wystudzenia.
Zetnij wierzch placka. Resztę ciasta pokrój na 4 blaty. Przygotuj krem według przepisu na opakowaniu. Przełóż nim blaty. Odcięty kawałek ciasta pokrusz. Okruszkami posyp wierzch ciasta.Źródło: Naj