Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik z bakaliami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Składniki
Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą. Jajka wbij do miski, dodaj olej, cukier, miksuj 5 minut. Wlej miód, wymieszaj.
Stopniowo wsypuj suche, miksuj. Rodzynki odsącz, obtocz w mące. Do masy wsyp orzechy i rodzynki, wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz przez 40 minut w 180°C, wyjmij, wystudź.
Czas: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień