Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik śmietankowy z powidłami"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1230
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1225
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 773
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1230
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1225
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 773
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj dżem i śmietanę, wymieszaj. Margarynę stop, ostudź. Wlej do masy jajecznej, połącz.
Dodaj sodę, przyprawę do piernika, kakao i mąkę. Wyrób na gładkie, jednolite ciasto. Wlej do podłużnej blaszki.
Piecz 40 minut w temp. 180°C. Piernik ostudź, przekrój na 2-3 placki. Przełóż powidłami śliwkowymi.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie