Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik-przekładaniec"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3216
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3216
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Składniki
W rondelku roztop masło oraz miód, wystudź. Do miski wsyp suche ciasta, wymieszaj je. Dodaj do nich roztrzepane jajka, masło z miodem i dokładnie wymieszaj lub zmiksuj. Ciasto podziel na 4 równe części i przełóż do keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Piecz około 15 min w temp. 180° C. Wystudź.
Przygotuj krem budyniowy. W 1 szklanki mleka wymieszaj proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wlej zawartość szklanki i ugotuj budyń. Odstaw na chwilę, by lekko przestygł. Masło ucieraj mikserem przez kilka minut. Dodawaj po łyżce budyniu i miksuj, aż krem będzie gładki. W rondelku zagrzej powidła. Gdy będą gorące, wsyp galaretkę, wymieszaj i odstaw by nieco przestygły.
Pierwszy kawałek ciasta posmaruj połową powideł, połóż drugi kawałek i posmaruj go kremem budyniowym. Na to połóż trzeci kawałek ciasta, posmaruj pozostałymi powidłami i przykryj ostatnim kawałkiem ciasta. Wierzch i boki ciasta ozdób polewą czekoladową.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut; Porcja: 315 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie