Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny piernik który możecie przygotować nawet w wigilię, zajmie wam to dosłownie kilka minut wystarczy że wcześniej rozpuścicie masło z cukrem, mlekiem i przyprawą i ostudzicie, a wasz piernik będzie gotowy w pięć minut.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1567
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1567
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier, masło, kakao i przyprawę do piernika, podgrzewaj do rozpuszczenia i zostaw do wystygnięcia.
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij na puszystą masę dodaj powidła oraz wystudzoną masę czekoladową. Następnie przesianą mąkę , Wymieszaj do połączenia.
Keksówkę o wymiarach 15x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej piernik. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st na około 45 minut lub suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i polej wystudzony piernik, wierzch posyp płatkami migdałowymi.