Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w 5 minut bez użycia miksera, po upieczeniu można polać polewą czekoladową, przełożyć kremem lub powidłami. Polecam.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2107
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 215
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2107
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 381
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Składniki
W misce wymieszaj trzepaczką jajka, jogurt, powidła, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.
Przesiej do masy mąkę, cynamon, kakao, sodę i proszek do pieczenia, następnie dodaj przyprawę do piernika. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. na około 45 minut lub do suchego patyczka.
Śmietanę mocno podgrzewam z czekoladą do rozpuszczenia. Po wysuszeniu ciasto polewam czekoladą i posypuję wiórkami kokosowymi.