Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny i prosty do przygotowania piernik herbaciany. Piernik jest delikatny i puszysty oraz aromatyczny. Idealny do przygotowania tuż przed samymi świętami.
blacha do pieczenia o wymiarach 22 cm x 34 cm, mikser,
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Jajka wraz z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać herbatę, olej oraz miód, zmiksować. Następnie cały czas miksując partiami dodawać mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawą korzenną. Ciasto podzielić na 3 równe części.
Blaszkę o wymiarach 22 cm x 34 cm wyłożyć papierem i wylać pierwsze ciasto. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni. Tak samo upiec kolejne dwa blaty. Blaty ostudzić.
W foremce do pieczenia ułożyć pierwszy blat i posmarować połową powideł śliwkowych, przykryć drugim blatem i ponownie posmarować powidłami. Przykryć trzecim blatem i docisnąć.
Masło roztopić, dodać cukier puder i mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru. Zdjąć z ognia, dodać kakao i szybko wymieszać. Polewę lekko ostudzić i polać ciasto.